Het modebeeld verandert heel snel, maar sommige items zijn echte blijvers in onze kleerkast. Denk maar aan de iconische jeans. Iedereen heeft er wel minstens 1 in zijn kleerkast liggen. Of je nu trouw blijft aan een klassieke straight fit of eerder voor de trendy mom jeans gaat, één ding is zeker – jouw favoriete denim verdient de beste zorg. Lees onze wastips en ontdek hoe je die authentieke look behoudt en tegelijkertijd de levensduur van je denim verlengt. Je krijgt ook antwoord op vragen als 'moet je jeans wassen?' en 'hoe vaak jeans wassen?'.

Hoe vaak jeans wassen?

Je hoeft je jeans zeker niet even vaak te wassen als bijvoorbeeld 'n T-shirt, maar het is wel belangrijk dat je jouw denim af en toe eens wast om uitdroging van de stof te vermijden. Was daarom je jeans pas na 4-5 draagbeurten. Is je denim niet vuil, hang 'm dan gewoon even buiten om te verluchten. Belangrijk: hang hem binnenstebuiten om de kleur te beschermen tegen de zon. 

Wasverzachter en -poeder, een no go!

Gebruik geen wasverzachter als je jouw jeans wast. Dit tast de elasticiteit aan en zorgt ervoor dat de broek sneller slijt. Ook waspoeder laat je beter aan de kant staan, zo vermijd je dat er plekken achterblijven op een donkere jeans. Grijp wel naar een vloeibaar wasmiddel en gebruik dit met mate.

Jeans wassen op hoeveel graden?

Op hoeveel graden moet je jeans wassen? Je kan denim best op een koude temperatuur wassen – lees: 30°. Zo zorg je ervoor dat de stof niet verkleurt of krimpt.
P.S. Om de kleur van een zwarte jeans mooi te houden, was je hem op een zo laag mogelijke temperatuur. Nog net iets kouder dan 30° als dat mogelijk is.

VIP treatment

Zeg nu zelf, voor jouw lievelingsjeans doe je alles. Geef ‘m daarom een speciale behandeling en was jouw jeans niet samen met andere kledingstukken. Je kan hem wel met enkele andere jeansbroeken in de wasmachine stoppen.

Let op: prop de wasmachine niet te vol. Een natte jeans, kan namelijk heel veel wegen. Daarbovenop kan een overladen wasmachine zeepsporen achterlaten op je broek. Een 4-tal jeansbroeken is perfect!

Say no to the dryer

Stop je jeans nooit in de droger! Zo verliest hij namelijk zijn vorm en stretch. Hang ‘m gewoon omhoog om te drogen. Indien je jouw jeans buiten hangt, draai hem dan zeker binnenstebuiten zodat hij niet kan verkleuren.

Protect the color

Heb je een nieuwe denim gekocht? Dan kan je 'm best eerst een nachtje in een kom met water en azijn leggen. Azijn zorgt ervoor dat de kleur van de jeans langer mooi blijft én dat de broek geen kleur afgeeft. Na het azijnbad, kan je de jeans gewoon mee in de wasmachine stoppen. 

Binnenstebuiten

Draai jouw jeans altijd binnenstebuiten met de rits en/of knop(en) gesloten, als je hem in je wasmachine stopt. Je voorkomt zo dat de broek beschadigd wordt.

Onze jeans wastips gevolgd? Your denim best friend will be grateful!

Komen deze wastips net iets te laat voor jou? Geen zorgen!

Trendy, basic of comfy? Bij e5 vind je de perfecte jeans voor elke gelegenheid! Ontdek het aanbod damesjeans en herenjeans nu in je favoriete e5-boetiek of online op e5.be en laat gratis thuis leveren! Geniet van 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Komen deze wastips net iets te laat voor jou? Geen zorgen!

Deel je nieuwe e5-outfit op Instagram met #e5mystyle en @e5mode en maak iedere maand kans op een shoppingbudget t.w.v. €50! Lees hier meer over de actie.