De lente brengt weer heel wat nieuwe fashion trends met zich mee, maar een van dé opvallendste is toch wel de Canadian tuxedo look ook wel de total denim look genoemd. Wat wil dat zeggen? Heel eenvoudig: een outfit volledig samengesteld uit jeans items. Onze styliste liet zich alvast helemaal gaan met de nieuwste denim collectie van e5.

Waar komt de Canadian Tuxedo look vandaan?

De oorsprong van deze trend zou teruggaan naar de jaren ’50. Toen de Amerikaanse entertainer Bing Crosby tijdens zijn tocht door Canada wou inchecken in zijn hotel, werd hem de toegang geweigerd. De reden? Crosby droeg een jeansbroek en dat bleek niet formeel genoeg te zijn. Wanneer het bekende merk Levi’s dit hoorde, creëerden ze als reactie op het incident speciaal voor Crosby een denim smoking jas. De jaren nadien werd de volledige jeanslook erg populair en zag je ‘m regelmatig terugkeren in het straatbeeld. Al moeten we er ook bij vertellen dat lang voor deze gebeurtenis om praktische redenen, denim ook al erg populair was bij cowboys en arbeiders.

Jeans op jeans dragen doe je zo

De denim on denim look is eigenlijk heel makkelijk samen te stellen. Er zijn geen regels voor kleur, wassing of vorm, alles kan én mag! Zowel dames als heren kunnen zich helemaal laten gaan met hun favoriete denim items. Wat denk je bijvoorbeeld van een donker jeanshemd met jeansbroek voor hem? Of ’n jeansvestje met jeansbroek voor haar? 

Speel met kleurtinten en details om je outfit nog interessanter te maken. Zo hebben we voor dames bijvoorbeeld het Louise-setje: een kort jeansjasje en maxi jeansrok met hoge spit in lichtblauw. Beide stuks heel leuk afgewerkt met prachtig patchwork. Of de denim boiler suit van Geisha met borstzakken en striklint. Voor heren vinden we de combinatie van het lichtblauwe Ravøtt-hemd en de donkere jeansbroek meer dan geslaagd. En jij? Met elke stuks creëer jij jouw Canadian tuxedo look? 

Helemaal mee met de jeans mode 2024

Shop hier de items uit onze blog of ontdek al onze denim stuks in onze trendshop voor dames en heren.

Onze volledige nieuwe collectie ontdekken?

Bekijk onze dames- en herencollectie op e5.be of in je e5-boetiek.

Gratis kleding? Maak elke maand kans op een shoppingbudget!

Deel je nieuwe e5-outfit op Instagram met #e5mystyle en @e5mode en maak iedere maand kans op een shoppingbudget t.w.v. € 50! Lees er meer over de actie.