e5 opent eerste stadswinkel in Aalst

aalst, 22 september 2023 – ​ Vrijdag 22 september gaan de deuren van de gloednieuwe e5 in Aalst open. Twee jaar na de intrede van de nieuwe eigenaars, de broers Peter en Kristof De Sutter, staat e5 sterker dan ooit. Ondanks de neerwaartse trend in de moderetailmarkt haalt modeketen e5 haar vooropgestelde omzetobjectief van 80 miljoen € voor 2022, met een recurrente Ebitda van net geen 5%. De huidige halfjaargroei van 13% tegenover de eerste zes maanden van 2022, overtreft opnieuw de markttrend. e5 is klaar om met haar succesformule de modebewuste stedelijke shoppers te bereiken met haar eerste stadswinkel in Aalst. Daarnaast start e5 dit najaar, na het succes van de pop-up winkel in Knokke, met een volledig nieuw franchiseconcept ‘Dansaert Men’ dat zich uitsluitend op mannen richt.

Na herinrichting van haar winkels in boetiekstijl én de opening van een aantal nieuwe filialen, gecombineerd met een zeer gepersonaliseerde ‘kleermakerbenadering’ van de consumenten, start e5 een nieuw groeitraject met de lancering van haar eerste stadswinkel in Aalst en Dansaert Men, het nieuwe enseigne voor mannen. Om deze ambitie te realiseren, blijft e5 haar hoge investeringsritme van 3 à 5 miljoen € per jaar aanhouden en ziet in de komende twee jaar potentieel om de kaap van 60 winkels te overschrijden.

Deze nieuwe expansie in Vlaanderen blijft gestoeld op solide resultaten met in 2022 een omzetgroei met 22%. Deze trend zet zich verder door in het eerste halfjaar van 2023 met een omzetstijging van 5 miljoen € tot 43 miljoen €. Ook online blijft e5 groeien: de omzet van de webshop steeg met meer dan een kwart.

"Onze visie op fashion retail blijft succesvol en laat ons toe om nu, in het eerste volledige jaar van het nieuwe normaal na corona, alle zeilen bij te zetten met nieuwe ambitieuze groeiplannen. Hierbij spelen we met Dansaert Men een van onze sterkste troeven uit: het kleden van mannen van A tot Z. En met de lancering van een e5-boetiek in de stad Aalst, bereiken we consumenten die minder gemakkelijk de weg vinden naar onze huidige winkels. Met deze nieuwe investeringen mikken we op een omzetgroei van 15% bij gelijke marktomstandigheden.”, aldus Peter en Kristof De Sutter, CEO’s van e5.

Dankzij deze positieve evolutie versterkte de modeketen haar personeelsbestand sinds de overname met 65 personen en zijn er momenteel nog 24 openstaande vacatures.

Vertrouwde e5-concept voor het eerst in stedelijke omgeving.

De opening van de allereerste stadswinkel van e5 in het centrum van Aalst betekent een nieuw sleutelmoment sinds de overname door de broers. De Sutter. e5 klanten vinden voortaan in het hart van de centrumstad het gekende e5-concept met dezelfde aanpak, service en kwalitatieve huismerken als in de overige winkels. Met een oppervlakte van 700m2 wordt de winkel een volwaardige e5 op maat voor de stadsshopper.

“Bereikbaarheid is een belangrijk aspect van onze strategie. We streven ernaar dat elke Vlaming een e5 winkel heeft op maximum een kwartier van zijn of haar woonplaats. Daarom openen we in Aalst een echte publiekstrekker voor de stedelijke consument. Met onze eerste stadsboetiek willen we ook in centrumsteden kwaliteitsvolle Belgische mode en excellente persoonlijke service aanbieden. Dit versterkt onze concurrentiekracht en verankering en laat ons toe een nog breder en jonger publiek te bereiken”, aldus Peter en Kristof De Sutter, CEO’s van het familiebedrijf.

Iedereen is welkom tijdens het feestelijke openingsweekend van 22 tem 23 september voor een hapje en een drankje. De bezoekers ontdekken er onder andere de nieuwe collectie van AC by Annelien Coorevits. Dit intussen goed gekende Belgisch modelabel wordt gekenmerkt door speelse, vrouwelijke en hedendaagse silhouetten en verrijkt vanaf herfst-winter 2023 het aanbod van e5. Ook gaat de tweede collectie van Ravott x Metejoor, de populaire artiest, officieel in première. Klanten profiteren tijdens het openingsweekend van 20% korting op hun favoriete item.

Adres: ​

e5 Aalst
Nieuwstraat 7,
9300 Aalst

Over e5

Belgisch familiebedrijf en modeketen e5 is een vaste waarde in het Belgische modelandschap. De modeketen verkoopt een vernieuwende mix van eigen en internationale merken, voor vrouwen en mannen. De winkels krijgen elk jaar meer dan 500.000 klanten over de vloer. Ook in haar snel groeiende webshop brengt e5 betaalbare en kwalitatieve kleding. e5 is als één van de weinige 100% Belgische familiale modeketens stevig verankerd in ons land en voert hierbij een ambitieus duurzaamheidsbeleid.

Het bedrijf werd opgericht in 1979 en telt een 55 winkels, verspreid over Vlaanderen. e5 stelt ca. 400 mensen tewerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sint-Niklaas. e5 werd al een aantal keer verkozen tot ‘Beste Winkelketen van België’ in verschillende categorieën. De retailer kreeg onder meer de ‘Webshop Award Belgium 2017-2018’ voor zowel dames- als herenmode, en werd verkozen tot ‘Beste Winkelketen van België 2020-2021’ voor dames- en herenmode. Voor meer informatie: www.e5.be

 

Ben je journalist en op zoek naar informatie of beeldmateriaal van e5?

Download onze persfoto's of contacteer ons persbureau: 
Amber Vercauteren| Pers@e5.be