Duurzamere kleding - refive

Filteren

Filteren op

Plus size
Prijs
20 170
20 170

Producten 1-24 van 163

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is duurzamere mode ?

Wat betekent duurzamere mode nu eigenlijk? Bij duurzamere mode staan eerlijke werkomstandigheden, het gebruik van organische materialen en de zo klein mogelijke impact op het milieu, centraal. Duurzaamheid en mode samenbrengen in een toegankelijke collectie, dat is wat onze ecologischere kledingmerken doen. Liberty Loving nature en Liberty Island Denim maken betaalbare duurzamere kleding voor dames en gebruiken hierbij organische en kwalitatieve stoffen.

Organisch katoen, organisch linnen, Ecovero en Tencel zijn enkele stoffen die aan de basis liggen van deze collecties. Deze stoffen zijn beter voor het milieu, maar ook jij, als klant profiteert van heel wat voordelen, zo zijn deze stoffen zacht, ademend, sterk en licht.

Hoe vind ik duurzamere kleding bij e5?

Wij hebben bij e5 momenteel twee duurzamere kledingmerken in ons aanbod.
Ontdek de kwalitatieve jeans collectie van Liberty Island Denim op liberty-island-denim. Deze collectie is duurzamer omdat de jeans ontwikkeld zijn met een minimum aan water, dankzij nanobubbeltechnologie en synthetische puimstenen. Daarnaast wordt voor de washings van de jeans de Ozon technologie gebruikt, waarmee water, energie en chemicalieën gespaard worden. Óf neem een kijkje in de casual en speelse collectie van Liberty Loving nature. Deze collectie combineert duurzaamheid en stijl – want wij gaan voor een betere toekomst! Gecertificeerde materialen & een goede sociale werkomstandigheden liggen aan de basis van dit casual, speels en Belgisch merk. 

Duurzamere kleding online kopen? Het kan! Maar hoe vind je duurzamere kleding op onze webshop?
Je kan deze stuks makkelijk herkennen aan de ‘refive’ tag op de productfoto. Bezoek je onze winkel? Ook dan herken je de kledij uit deze collectie aan het label dat bevestigd is aan het prijskaartje.

Hoe zit het met de CO2-uitstoot door verzending?

Bij e5 willen we ons steentje bijdragen aan een betere leefwereld. Daarom moeten we effectief handelen om de klimaatopwarming tegen te gaan. Onze pakketjes worden geleverd door DPD, zij compenseren de C02- uitstoot via een compensatieprogramma en beloven 100%, C02-neutrale leveringen.

Wat meer info over de stoffen

Organisch katoen: bij de teelt van organisch katoen worden geen kunstmatige en schadelijke chemische middelen gebruikt. Hierdoor lopen de boeren geen lichamelijke schade op én is er geen uitputting van de grond. De voordelen voor jou? Een zachte, absorberende en ademende stof.

Organisch linnen: linnen is gemaakt van natuurlijke vezels, afkomstig van de vlasplant. De vlasplant heeft niet veel water nodig om te groeien, waardoor er een minimale impact op het milieu is. De productie van organisch linnen verloopt zonder toevoeging van chemische middelen en meststoffen. Deze stof is licht, natuurlijk, ademend en sterk.

EcoVero: Lenzing EcoVero is de meest duurzame versie van viscose die tegenwoordig gemaakt wordt. Dat komt door de manier waarop de productie gebeurt. De cellulose in EcoVero wordt gemaakt van houtsnippers uit duurzamere beheerde bossen en het ontwikkelingsproces recyclet het grootste deel van het water. Jij profiteert van een zachte, ademende stof die aangenaam voelt op de huid.

Tencel: dit is de ecologischere versie van lyocell. Het productiesysteem van Tencel, krijgt ook wel de term ‘closed-loop’, omdat de chemicaliën en het water van het productieproces, teruggewonnen en hergebruikt worden. Het hout voor de vezels, komt uit duurzamere beheerde bossen. Tencel zelf, is dus een duurzamer materiaal.