Nieuwe eigenaarsfamilie De Sutter investeert komende 3 jaar meer dan 5 miljoen euro

De textielfamilie De Sutter wordt de nieuwe eigenaar van modeketen e5. Dat heeft de ondernemingsrechtbank van Dendermonde beslist. De familie achter ansi | pgt, een high-end jeansproducent, betaalt 2,5 miljoen euro voor de overname en is van plan de komende 3 jaar nog eens 5 miljoen extra te investeren in e5. De nieuwe eigenaars nemen zo goed als alle actieve werknemers over en gaan op termijn zelfs op zoek naar een 50-tal nieuwe collega’s. “Wij geloven rotsvast in de slaagkansen van dit project. Wij willen dat het Vlaamse icoon e5 weer een succes wordt”, zegt de kersverse co-CEO Peter De Sutter. 

Na wekenlange onderhandelingen heeft de handelsrechter de knoop doorgehakt. e5 Fashion - de nieuwe vennootschap in de groep De Sutter - neemt de winkelketen e5 en alle huurovereenkomsten van de 55 winkels over vanaf 1 februari 2021. Ook het hoofdkantoor zit in de overeenkomst en de merknamen blijven behouden. De winkels in Wallonië waren eerder al gesloten. 90% van het huidige personeel behoudt zijn job.

Nieuwe winkelinrichting, omnichannel en ruimere collectie

De nieuwe eigenaars hebben al een duidelijke visie voor ogen waar ze met de keten naartoe willen. e5 moet dicht bij de Vlaamse consument staan, met focus op service en beleving in de winkels én de webshop, en een verruimd assortiment.

“We zijn al 30 jaar actief in de modewereld. Nu voegen we een activiteit toe: rechtstreeks de Vlaamse consumenten bedienen met betaalbare, kwalitatieve en comfortabele mode. We gaan de collecties verder uitbouwen, zodat die nog beter aansluiten bij onze klanten, die een mooie en trendy outfit willen voor een eerlijke prijs. Het aanbod zal nog vollediger zijn. We investeren in de eigen e5 merken die we aanvullen met toffe en betaalbare Europese labels. We zetten de herinrichting van de winkels ook verder, en de winkelbeleving willen we intuïtiever maken, zodat de klant gemakkelijker zijn gading vindt ”, zegt co-CEO Kristof De Sutter".

De Sutter gelooft in de 55 stenen winkels. Mensen zullen - eens de coronacrisis achter ons ligt - weer meer naar de winkel gaan omdat ze die beleving te hard hebben gemist. Tegelijk zal de nieuwe eigenaar extra investeren in de webshop en digitale marketing. Op termijn moet de webshop goed zijn voor 20% van de omzet van e5.

Investeringen op til en nieuwe aanwervingen en winkels

Om die ambities waar te maken, plant familie De Sutter de komende jaren forse investeringen.

“De komende 3 jaar zijn we van plan meer dan 5 miljoen euro te investeren. We kijken daarbij ook naar het openen van 4 nieuwe vestigingen op locaties waar e5 nu nog niet aanwezig is. Dat betekent ook - eens we op kruissnelheid zijn - dat we een 50-tal nieuwe medewerkers zullen aanwerven in alle afdelingen van het bedrijf. Het in standhouden van die Vlaamse werkgelegenheid vinden we erg belangrijk, omdat die lokale economie cruciaal is voor ons maatschappelijk weefsel. We zijn Vlaamse ondernemers en werken graag met Vlaamse en Belgische partners”, aldus Peter De Sutter.

Familie De Sutter maakt zich alvast klaar voor alle uitdagingen die op hen afkomen. Alle overtollige kosten zijn weggewerkt. Eens het consumentenvertrouwen weer aantrekt, zal de keten daar optimaal van profiteren.De broers Peter De Sutter en Kristof De Sutter zullen de functie van co-CEO vervullen bij e5 Fashion.