Een erg aansluitende jeans of net wijde broekspijpen? Een hoge taille of eerder een lage? Cropped of lang model? Bij e5 weten we dat het in een doolhof aan diverse pasvormen soms moeilijk is om de ideale jeans voor jouw figuur te vinden. Om het jou iets makkelijker te maken, geven we je alvast enkele slimme tips mee. Zo straal jij binnenkort vol zelfvertrouwen in je nieuwe denim.

Welke jeans voor welk figuur?

Welke jeans past bij mij? Misschien stel jij je die vraag ook wel eens. Er zijn zo veel verschillende pasvormen, dat het soms moeilijk is om de jeans te vinden die flatterend is voor jouw figuur. Wij zochten het voor jou uit en vroegen enkele tips aan onze styliste Kathy.

Dames met en recht figuur waarbij de schouders ongeveer even breed zijn als de heupen

Onze tips: Kies voor een jeans met hoge taille en broekspijpen die onderaan iets smaller zijn dan aan de bovenbenen. De mom fit is hier een perfecte keuze. Deze pasvorm zorgt ervoor dat je bovenlichaam optisch meer vorm krijgt. 

Dames met curves

Onze tips: Een jeans met flared broekspijpen zorgt voor een mooie balans in het silhouet. Wil je graag (meer) taille creëren? Ga dan voor een high waist jeans! Een wide leg fit of bootcut fit staan jou gegarandeerd prachtig!

Dames met een zandloper figuur (schouders en heupen zijn ongeveer even breed, je hebt een duidelijke taille)

Onze tips: Heb jij een zandloper figuur? Dan kan je eigenlijk geen verkeerde fit kiezen. Elke pasvorm flatteert jouw figuur. Jouw taille kan je wel extra in de verf zetten door een jeans met hoge taille te kiezen. Wil je jouw benen in de spotlights zetten? Ga dan voor een skinny of slim fit jeans die mooi aansluit.

Kleine dames

Onze tips: ben jij eerder klein van gestalte en wil je enkele tips om groter te lijken? Here you go! Kies eerst en vooral voor een jeans met hoge taille want die zorgt meteen voor een vergrotend effect. Draag je een jeans met losvallende en rechte broekspijpen dan verleng je ook optisch je benen. Wat we ook aanraden: opteer voor een cropped jeans tot net boven de enkel of leg je broekspijp om en combineer met hakken. Het verschil zal meteen zichtbaar zijn!

Grote dames

Onze tips: als grote vrouw is het soms moeilijk om een gepaste jeans te vinden voor je figuur. Een belangrijke algemene tip is dat een jeans met flared broekspijpen (broekspijpen die vanaf de knie wijd openvallen) je lengte altijd mooi accentueert. Om te bepalen welke taille je moet kiezen, kijk je naar de verhoudingen van je lichaam. Heb jij eerder een lang bovenlichaam en kortere benen? Kies dan voor een hoge taille. Heb je eerder een kort bovenlichaam en lange benen, dan staat een lage taille jou perfect.

Nog enkele extra tips

  • Wil je jouw (kleine) poep graag wat ronder laten lijken? Dan is een jeans met kleine zakken die in een V-hoek geplaatst zijn echt iets voor jou. Ook zakken die wat lager staan, laten je billen net iets ronder/ groter lijken.
  • Wil jij jouw ronde billen net niet laten opvallen? Dan ga je best voor een jeans met minimalistische zakken zonder al te veel stiksels en details.
  • Jeans met een hoge taille maken je buik optisch platter.
  • Donkere kleuren hebben een afslankend effect, lichte kleuren maken je heupen breder.

Vind makkelijk jouw favoriete jeans

Onze denim fit guide zet al onze jeans voor jou op een rijtje. Zo vind jij meteen jouw perfecte fit!

Tijd om jouw nieuwe jeans te shoppen

Ontdek al onze damesjeans op e5.be of in je favoriete lokale e5-boetiek. Bovendien geniet je van gratis verzending en gratis retourneren binnen 30 dagen.

Gratis kleding? Maak elke maand kans op een shoppingbudget!

Deel je nieuwe e5-outfit op Instagram met #e5mystyle en @e5mode en maak iedere maand kans op een shoppingbudget t.w.v. € 50! Lees hier meer over de actie.