Bij e5 vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Ben jij ook vastbesloten een duurzamer leven te leiden? Of wil je jouw eerste stappen zetten in die richting? Begin dan bij je kleerkast. Een duurzamere garderobe is eenvoudiger dan je denkt. Maar hoe begin je er nu aan? Geen nood, wij helpen je graag op weg met deze 6 tips om duurzamer te leven! 

1. Creëer een capsule closet

Een capsule closet is een kleerkast die is samengesteld uit een selectie kwalitatieve stuks die helemaal jouw stijl zijn. Je kan de items makkelijk onderling combineren, ze zijn tijdloos én super praktisch. Hiermee heb je altijd een leuke outfit achter de hand.

Bekijk je kledingstukken van dichtbij en maak een lijstje van wat je hebt. Hoeveel broeken heb je? Valt het je plots op dat je wel héél veel blouses hebt? Of dat je maar één paar winterschoenen hebt? Door je kleding te inventariseren kan je makkelijk zien wat je nog mist in je kledingkast - en wat je kan missen. 

2. Repareer oude kleding… of geef ze weg!

Gooi kleding met een mankementje niet zomaar weg maar laat ze repareren. Behandel je kleding met respect en gun ze een lang leven. Bij e5 willen we dat jij extra lang kan genieten van je kledij, daarom kan je steeds terecht bij onze Retouches & Repair Service

Kleding die je niet meer draagt, kan je bij e5 inleveren tijdens de refive days in samenwerking met Oxfam België. Extra leuk: per ingeleverde zak herbruikbare kledij, linnengoed, schoenen en/of accessoires,krijg je 12,50 euro korting* op een kledingstuk naar keuze bij e5. Door je kleding een tweede leven te geven, draag je bij aan een circulaire economie en belanden ze niet op de vuilnisstapel. Voila, je eerste stappen in de richting van een duurzamer leven zijn gezet!

*Elke gevulde tas met oude kledij, linnengoed, schoenen en/of accessoires geeft recht op 1 aankoopcheque van € 12,50 te besteden per aankoopschijf van € 60. Geldig t.e.m. 19/09/2023 in alle e5-winkels en op e5.be. Niet omwisselbaar in speciën, niet geldig bij aankoop van cadeaubonnen en niet cumuleerbaar met andere acties en/of kortingen. Meer info op e5.be

3. Shop duurzamere collecties en merken

Als consument heb jij de macht! Vooraleer je een kledingstuk koopt van een merk, kijk even of het duurzamer geproduceerd is. Duurzamere kleding kan je bij e5 herkennen aan de refive hangtag. Zo zijn Liberty Loving nature & Liberty Island Denim e5-merken die op duurzamere wijze geproduceerd zijn. Maar ook merken als Ravott, Opus, Angels en Jefferson hebben duurzamere stuks in hun collecties.

Lees meer over ons beleid op onze duurzaamheidspagina

4. Stel outfits samen

Stel looks samen met de kleding die je in je kast hebt, om een beter zicht te krijgen op de stuks die je ontbreekt. Ook leuk: download een app zoals ‘Save Your Wardrobe Pack & Plan’, hiermee kan je jouw kledingkast indelen in outfits en behoud je een handig overzicht van het aantal stuks in je kast. Makkelijk om op terug te vallen wanneer je gaat shoppen! 

5. Wastips om duurzamer te leven 

Wil je lang genieten van je kleding, dan is het belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het wassen. Lees altijd goed de wasvoorschriften op het etiket vooraleer je het stuk in de wasmachine steekt. Bij twijfel kan je de stofsamenstelling even opzoeken of vraag je advies aan het winkelteam bij aankoop. Gebruik een duurzamer wasmiddel met eco-certificaat en droog je kleding in de buitenlucht in plaats van de droger, zo draag je zeker een steentje bij aan het milieu. Hier vind je goede tips om langer te genieten van je denim best friend!

6. Maak een wishlist 

Om duurzamer te shoppen, kies je best voor kwalitatieve basisstuks die je met diverse items kan combineren, zoals een wollen trui, een regenjas, een jeansbroek .. Aanvullen met enkele trendstukken? Doen! Als het 100% past binnen jouw stijl. Begin maar aan dat verlanglijstje! 

Shop onze duurzamere items voor haar