Heb jij een hart voor de natuur? Ontdek dan ons duurzaamheidslabel refive en ga voor een eco-friendly look. Refive bestaat uit de 5 pijlers: Reduce, Reuse, Recycle, Respect en Revive.
Lees hier meer over ons duurzaam verhaal in stijl.

Duurzame kleding - refive

Producten 1-22 van 27

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat is duurzame mode ?

Wat betekent duurzame mode nu eigenlijk? Bij duurzame mode staan eerlijke werkomstandigheden, het gebruik van organische materialen en de zo klein mogelijke impact op het milieu, centraal. Duurzaamheid en mode samenbrengen in een toegankelijke collectie, dat is wat onze ecologische kledingmerken doen. Liberty Loving nature en Libelle-homewear maken betaalbare duurzame kleding voor dames en gebruiken hierbij organische en kwalitatieve stoffen.

Organisch katoen, organisch linnen, Ecovero en Tencel zijn enkele stoffen die aan de basis liggen van deze collecties. Deze stoffen zijn beter voor het milieu, maar ook jij, als klant profiteert van heel wat voordelen, zo zijn deze stoffen zacht, ademend, sterk en licht.

Hoe vind ik duurzame kleding bij e5?

Wij hebben bij e5 momenteel twee duurzame kledingmerken in ons aanbod.
Ontdek de comfy en stijlvolle collectie van Libelle Homewear op libelle-homewear. Of neem een kijkje in de casual en speelse collectie van Liberty Loving Nature op liberty-loving-nature.

Duurzame kleding online kopen? Het kan! Maar hoe vind je duurzame kleding op onze webshop?
Je kan deze stuks makkelijk herkennen aan het ‘loving nature’ label op de productfoto. Daarnaast kan je ook filteren op ‘duurzaam’, zo krijg je enkel duurzame kledingstukken te zien. Bezoek je onze winkel? Ook dan herken je de kledij uit deze collectie aan het label dat bevestigd is aan het prijskaartje.

Hoe zit het met de CO2-uitstoot door verzending?

Bij e5 willen we ons steentje bijdragen aan een betere leefwereld. Daarom moeten we effectief handelen om de klimaatopwarming tegen te gaan. Onze pakketjes worden geleverd door DPD, zij compenseren de C02- uitstoot via een compensatieprogramma en beloven 100%, C02-neutrale leveringen.

Wat meer info over de stoffen

Organisch katoen: bij de teelt van organisch katoen worden geen kunstmatige en schadelijke chemische middelen gebruikt. Hierdoor lopen de boeren geen lichamelijke schade op én is er geen uitputting van de grond. De voordelen voor jou? Een zachte, absorberende en ademende stof.

Organisch linnen: linnen is gemaakt van natuurlijke vezels, afkomstig van de vlasplant. De vlasplant heeft niet veel water nodig om te groeien, waardoor er een minimale impact op het milieu is. De productie van organisch linnen verloopt zonder toevoeging van chemische middelen en meststoffen. Deze stof is licht, natuurlijk, ademend en sterk.

EcoVero: Lenzing EcoVero is de meest duurzame versie van viscose die tegenwoordig gemaakt wordt. Dat komt omdat de productie op de meest milieuvriendelijke manier gebeurt. De cellulose in EcoVero wordt gemaakt van houtsnippers uit duurzaam beheerde bossen en het ontwikkelingsproces recyclet het grootste deel van het water. Deze stof komt dus tot stand op een milieuvriendelijke manier. Jij profiteert van een zachte, ademende stof die aangenaam voelt op de huid.

Tencel: dit is de ecologisch verantwoorde versie van lyocell. Het productiesysteem van Tencel, krijgt ook wel de term ‘closed-loop’, omdat de chemicaliën en het water van het productieproces, teruggewonnen en hergebruikt worden. Het hout voor de vezels, komt uit duurzaam beheerde bossen. Tencel zelf, is dus een erg duurzaam materiaal.